الگوریتم Mobile First Index و سفر به اعماق زمین

الگوریتم فرس ایندکس

فهرست مطالب

به نظر شما چه چیزی باعث شده است که شیوه های زندگی افراد و انسان های نخستین با انسان های امروزه اینقدر تفاوت داشته باشد؟؟ جواب این سؤال را میتوانیم در تغییر رفتار انسان ها از گذشته تا امروز متوجه بشویم. شما به هرجایی که نگاهی بکنید، یک ردپایی از این تغییرات را مشاهده میکنید، به شکلی که باورها و اعتقادات خود از نوجوانی تا کنون تفاوت زیادی پیدا کرده است.

 

بیشتر جستجوها در گوگل توسط موبایل انجام میشود

امروزه بیشتر جستجوها در گوگل و توسط موبایل انجام می‌گیرد. حتی رفتار انسان در دنیای اینترنت هم ثابت نبوده و تغییرات زیادی را دارا می باشد. از تغییرات مهم می‌توان به میل استفاده‌ از دستگاه موبایل اشاره کرد. در گذشته کاربران، گشت و گذار در اینترنت را به وسیله کامپیوترهای خانگی انجام میدادند. اما به مرور زمان این رفتار هم شکل جدیدی به خود گرفت و مانیتور های بزرگ و سنگین نیز جای خود را به موبایل هایی دادند که امکان حمل و نقل را نیز دارا می باشند. اما این تغییر نیز یک چالش بزرگ دیگر را برعهده داشت سایت ها برای نمایش در دسکتاپ طراحی شده بودند و وقتی افراد از طریق موبایل، به این سایت ها سر میزدند یک تجربه بدی داشتند و باعث میشد که فورا سایت را ترک کنند و یک خلا بزرگ نیز به وجودمی آمد.

کاربران موبایلی، چطور باید از سایت‌هایی که برای کامپیوتر ساخته شده بودند، استفاده می‌کردند؟

از آن جایی که رضایت کاربران اولین و مهم ترین هدف سایت ها می باشد، این نیاز به وجود آمد تا سایت ها به گونه ای رفتار خود را تغییر دهند و بتوانند همسو با رفتار کاربر خود را تغییر بدهند. شرکت گوگل با به روزرسانی در ساختار الگوریتم خود، مقدمات این تغییر را فراهم آورد و الگوریتمی درست کرد که تمرکز آن بر روی رضایت کاربران موبایل بود. در حقیقت الگوریتم Mobile First Index گوگل برای تغییر رفتار کاربران در استفاده از موبایل بجای دسکتاپ بود.

چرا گوگل برای جستجو با موبایل اهمیت زیادی قائل می‌شود؟

چرا گوگل برای جستجو با موبایل اهمیت زیادی قائل می‌شود؟

طبق آخرین گزارش ها در سال ۲۰۱۶ بیشتر از ۵۵ در صد جستوجوهایی که در اینترنت انجام شده است از طریق موبایل می باشد. این درصد در برخی حوزه های کاری نیز تا ۸۵ درصد هم میرسد.با افزایش روزافزون تعداد کاربران موبایل، شرکت گوگل تصمیم گرفت که سرویس جستجوی اینترنت خود را برای موبایل بهینه کند تا بدین صورت وقتی فردی با گوشی خود در سایت‌ها جستجو کرد، تنها سایت هایی به او نشان داده شود که برای نسخه موبایل بهینه شده است. در واقع میتوان نتیجه گرفت که گوگل الگوریتم Mobile First index را به این دلیل منتشر کرد تا کاربران موبایلی بتوانند با بازدید از سایت هایی که برای موبایل بهینه شده است، در اینترنت گشت و گذار بکنند..

الگوریتم Mobile First Index دقیقاً چیست؟

در قدیم وقتی کاربرانی که در اینترنت به جستجو میپرداختند و وقت خود را اینگونه صرف میکردند، نسخه دسکتاپ سایت، معیار اصلی برای رتبه دهی گوگل به حساب می آمد اما با روی کار آمدن گوشی های همراه و محبوبیتی که داشتند، گوگل تصمیم گرفت با تغییر الگوریتم رتبه بندی خود، نسخه موبایل وبسایت هارا در اولویت خود قرار دهد.

این تغییر همان الگوریتم Mobile First Index بود که از ابتدای سال ۲۰۱۸ و به صورت تدریجی برای همه سایت‌ها فعال شد؛ به این شکل که اولویت اول گوگل برای رتبه دهی به سایت ها می باشد و در اولویت دوم نسخه دسکتاپ قرار دارد. این یعنی این کار بر عکس چیزی است که قبل از معرفی الگوریتم شاهد آن بودیم.

چه سایت‌هایی تحت تاثیر الگوریتم جدید گوگل برای موبایل‌ها قرار می‌گیرند؟

الگوریتم موبایل فرست گوگل اکنون بر روی همه سایت ها فعال شده است اما تاثیر این الگوریتم برای همه سایت ها یکسان نمی باشد. با ورود این الگوریتم میتوان سایت هارا به ۴ گروه تقسیم کرد:

۱- سایت‌هایی که نسخه موبایل و دسکتاپ آن‌ها یکسان می باشد.

اگر نسخه موبایل و دسکتاپ شما یکی باشد، تغییری در آنالیز گوگل از محتوای صفحه ی شما صورت نمیگیرد. پس از فعال شدن الگوریتم، گوگل مانند قبل به سایت شما امتیاز می دهد. این نکته را نیز در نظر بگیرید که ریسپانسیو نبودن سایت شما از نظر سئو، یک نکته منفی می باشد و گوگل نمی‌تواند امتیاز خوبی به شما بدهد.

۲- سایت‌های Responsive یا واکنش‌گرا

الگوریتم Mobile First Index تغییری در درک گوگل از محتوای سایت‌های ریسپانسیو ایجاد نمی‌کند، زیرا محتوای این صفحه ها در نسخه موبایل و دسکتاپ یکسان بوده و تنها فرق آن نحوه نمایش آن می باشد. به این نکته مهم هم توجه کنید که اگر سایت شما ریسپانسیو باشد و در دو نسخه موبایل و دسکتاپ محتوای متفاوتی وجود داشته باشد، یعنی بخش مهمی از محتوا در موبایل با استفاده از CSS پنهان شده باشد، ممکن است جایگاه سایت پس از اعمال الگوریتم موبایل فرست، تغییر بکند. در اینجا باید به یک نکته مهم اشاره کنیم؛ اگر سایت شما ریسپانسیو باشد ولی در دو نسخه موبایل و دسکتاپ محتوای یکسان نداشته باشد یعنی بخش مهمی از محتوا در موبایل با استفاده از CSS پنهان شده باشد، ممکن است جایگاه سایت پس از اعمال الگوریتم موبایل فرست، تغییر بکند.

۳- سایت‌هایی که برای نسخه موبایل، طراحی و آدرس مجزایی دارند

اگر به جای کامپیوتر با گوشی خود وارد فیسبوک شوید. مشاهده میکنید که آدرس سایت در مرورگر شما به m.facebook تغییر می‌کند. و نسخه دسکتاپ و موبایل سایت دو آدرس مجزا دارند. در این شرایط، گوگل تنها محتوایی که در آدرس مجزای موبایل وجود دارد را آنالیز می‌کند. بنابراین میتوان گفت که پس از اعمالِ الگوریتم مخصوص موبایل، سایت‌هایی که از دو آدرس مختلف برای نسخه موبایل و دسکتاپ خود استفاده می‌کنند بیش از دو حالت قبل مورد توجه قرار می‌گیرند.

۴- داینامیک سروینگ

یک سری سایت هایی مثل دیجی کالا وجود دارند که در هیچ کدام از سایت های بالا قرار نمی‌گیرند، با اینکه برای هر دو نسخه موبایل و دسکتاپ یک آدرس در نظر گرفته اند. اما موقعی که از مرورگر موبایل خود وارد این سایت ها شوید، نه تنها نحوه نمایش بلکه کدهای HTML صفحه نیز تغییر می‌کند که به‌این روش Dynamic Serving گفته می شود. تا قبل از این، نسخه دسکتاپ سایت‌هایی که از داینامیک سروینگ استفاده می‌کنند، اهمیت بیشتری داشت، اما با روی کار آمدن رسمی الگوریتم Mobile First Index، گوگل از همان ابتدا به سراغ نسخه موبایل سایت شما می‌رود و تنها محتوای موجود در آن را آنالیز و ایندکس می‌کند.

چطور باید سایت خود را برای الگوریتم جدید گوگل آماده کنیم؟

بعد از اینکه گوگل نسخه موبایل سایت شمارا معیار بررسی و تعیین جایگاه قرار دهد باید یک سری استانداردهایی را در پیاده سازی آن در نظر بگیرید. فارغ از اینکه سایت شما در کدام یک از دسته های بالا قرار می‌گیرد، این مواردمک میتواند به شما کمک بکند.

۱- محتوا، ساختار صفحات و کدهای موبایل و دسکتاپ یکسان باشد

وقتی محتوای سایت در دو نسخه موبایل و دسکتاپ یکسان باشد، خیال شما بابت به روز رسانی گوگل راحت باشد. یکسان بودن محتوا در نسخه موبایل و دسکتاپ به معنای رعایت این موارد می باشد:

  •  یکسان بودن تگ های متا مانند عنوان ها و توضیحات
  •  توجه به محتوای قرار گرفته در فوتر و سایدبار
  • طبیعتا نسخه های موبایل سایت ها به دلیل اندازه کمتر، نسبت به دسکتاپ دارای فضای کوچک تری می باشد. وقتی که وارد یک سایت ریسپانسیو می‌شوید، بخش‌هایی مانند فوتر و سایدبار حذف می‌شوند؛ بنابراین اگر لینک مهمی در این بخش‌ها وجود داشته باشد بعد از تمرکز گوگل بر روی نسخه موبایل ارزش خود را از دست خواهند داد.
  • به این نکته توجه کنید که محتوای اصلی هر صفحه در هر دو نسخه موبایل و دسکتاپ در دسترس و قابل مشاهده باشند.

۳- طراحی ریسپانسیو بهتر از یک نسخه موبایل مجزا است

شاید به نظر شما ارزشی که گوگل برای موبایل قائل است بهتر است که یک آدرس مجزا برای موبایل در نظر بگیرید، اما پیشنهاد گوگل برای شما این است که
اولویت اول شما طراحی ریسپانسیو باشد. ترتیب ارزش‌گذاری گوگل برای هر یک از این روش‌ها به شرح زیر است:

  • اولویت اول: ریسپانسیو بودن سایت
  • اولویت دوم: داشتن نسخه مجزا برای موبایل یا Mobile Version
  • اولویت سوم: نمایش یکسان سایت در دسکتاپ و موبایل (این مورد اصلاً توصیه نمی‌شود)

در اخر پیشنهاد برای تجارت های بزرگ تر که تعداد بازدید کننده بیشتری دارند، این است که از تکنیک Dynamic Serving بعد از اولویت استفاده کنند.

الگوریتم اولویت با موبایل کدام سایت ها را تنبیه می کند؟

  • سایت هایی که فاقد نسخه موبایلی می باشند.
  • سایت هایی که واکنشگرا یا ریسپانسیو نیستند.
  • سایت هایی که نسخه جدا گانه برای موبایل ندارند.

در اینجا شما را با راهکار هایی که با استفاده از آن ها می توانید سایت خود را برای الگوریتم Mobile First Index  بهیته کنید، آشنا میکنیم. شما باید سایت خود را به صورت ریسپانسیو طراحی کنید و توجه داشته باشید که سایت واکنشگرا بهتر از دو نسخه جداگانه می باشد. اگر دو نسخه سایت دارید باید ساختار لینک ها و محتوای هر دو نسخه نیز یکسان باشد و محتوای پنهان در نسخه موبایلی نداشته باشید. علامت گذاری schema در سایت (توضیحاتی برای موتور جستجو گوگل) را نیز رعایت کنید.

اشتراک گذاری:

نویسنده:

تیک آنک

منبع:

آژانس دیجیتال مارکتینگ تیک آنک

فرم مشاوره رایگان

در صورتی که نیاز به راهنمایی و مشاوره تیک آنک دارید، لطفا فرم زیر را پر کنید، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *