طراحی پرتال

طراحی پرتال

فهرست مطالب

 طراحی پرتال داده هایی هستند که به صورت پراکنده جمع آوری شده را،سازمان دهی و طبقه بندی می کند و به علت اهمیت و کاربردی که دارد،جایگاه بالایی در همه شرکت ها وسازمان ها دارد و با هدف توسعه و رشد و صرف هزینه کمتر کاربران و مشتریان طراحی شده است . پورتال به معنی دریچه و درگاه است ولی در مفهوم اینترنتی منظور صفحه وبی می باشد که امکان دسترسی راحت را به کاربران جهت اعلام خواسته هایش می دهد.

درواقع پورتال دریچه ای است:

که مخاطبان را وارد یک دنیایی از دانستنی ها و مقالات مورد نظر می کند.در واقع سیستم ها ترکیبی هستند که جستجو کردن مطالب را برای کاربران آسان تر می کند.در ابتدا پورتال ها برای جستجو استفاده می شدند ولی به مرور زمان و با گسترده شدن اینترنت،سیستم های پورتال نیز گسترش پیدا کرد و امروزه انواع کارها را با پورتال می توان انجام داد.

معنا و مفهوم پورتال (پرتال) چیست ؟

پورتال از نظر لغوی به معنای دروازه (درگاه) می باشد، ولی در حوزه طراحی سایت و بستر اینترنت معنا و مفهوم آن صفحه وبی است که  یکس سری اطلاعاتی را از منایع مختلف در یک شکل واحد جمع آوری کرده است و دسترسی آن را به کاربردر راستای اعلام خواسته ها و نیاز هایش قرار می دهد. معمولا هر منبع اطلاعاتی محدوده ی مشخص به‌خود را در صفحه و برای نمایش اطلاعات اشغال می‌کند که گاهی اوقات کاربر می‌تواند مشخص کند کدام یک نمایش داده ‌شوند.

معنا و مفهوم پورتال (پرتال) چیست ؟

اگرچه وظیفه اصلی پرتال ها:

اطلاع رسانی های اختصاصی می باشد اما قابلیت های آنها موارد متعددی مانند سیستم های پرداخت الکترونیک ،سیستم های نظرسنجی و آماری ،سیستم های رزرواسیون و کارتابل وظایف و مکاتبات و سایر موارد را نیز شامل می شوند. پورتال این امکان را به کاربران می دهد که توسط اطلاعات ورود خود شامل نام کاربری و کلمه عبور وارد سیستم شده و برحسب گروه کاربری خود به اطلاعات مرتبطی که دنبال آن هستند، دسترسی داشته باشند. در پرتال ها سطح دسترسی های متفاوت برای اشخاص و گروه های مختلف تعیین می شود.

تعریف دیگری از پورتال

پورتال به نوعی وب سایت گفته می شود که کاربران وب سایت به جز قابلیت خواندن مطالب می توانند یک سری عملکردهای دیگری را بر روی وب سایت نیز انجام دهند. مثلا مثال سایت های فروشگاهی یک نوع پورتال فروشگاهی به حساب می آیند که در آن کاربران می توانند کالاهای مورد نظر خود را به سبد خرید اضافه کرده و کالاهای مورد نظر خود را را ثبت سفارش کنند .سایت های فروشگاهی دارای ناحیه کاربری می باشند تا کاربران بتوانند سفارش خود را رهگیری کنند و سفارش ها و پرداخت های قبلی خود را مشاهده نمایند. به طور کلی به سایتی که از جنبه اطلاع رسانی خارج می شود و کاربر در آن یک  سری فعالیت هایی را انجام می دهد پورتال گفته می شود. طراحی پورتال بحث بسیار وسیع است و ممکن است یک طراحی سایت فروشگاهی ویا یک سایت پیچیده ارتباط به مشتریان باشد.

طراحی پورتال می بایست حتما:

زیر نظر متخصصان و برنامه نویسان وب انجام بشود .توضیح جامعی که در مورد طراحی پرتال(پورتال) می توانیم ارائه کنیم این  توضیح می باشد:داده هایی را که به صورت پراکنده و سردرگم هستند را با استفاده از ابزارهایی مثلdirectory سازماندهی و طبقه بندی می کند .هدف طراحی پرتال این است که کاربران به صورت آنلاین به راحتی و دقیق و با صرف وقت کمتر، منابع مدنظر خود را از موتور های جستوجوگر پرتال پیدا کنند و به آسانی به سرویس های جانبی و اصلی به طور هم زمان دسترسی پیدا بکنند.

انواع مختلف پورتال ها

پورتال ها دارای انواع مختلفی می باشند که با توجه به نوع پورتال باید شرکت متخصص در زمینه مورد نظر را انتخاب کنید .پورتال خبری، فروشگاهی، آموزشی، تبلیغاتی و آگهی، ارتباط با مشتری، سیستم های وفاداری مشتریان و همچنین سیستم های داخلی اعضاء و نمایندگی ها و همچنین پورتال های خاص هرکدام میتوانند، نوع پورتال مورد نظر شما باشد.معمولا شرکت های طراحی وب هر یک در زمینه هایی از این سیستم ها تجربه و تبحر دارند.

بخش های فنی پورتال:

بعضی از قسمت های فنی موردنیاز در پورتال ها را در زیر به شما معرفی میکنیم، بعضی از آنها مانند web service اختیاری است و برخی دیگر مانند پایگاه داده یکی از بخش های اصلی و اختصاصی پورتال محسوب می شوند.Application Server :اغلب Application Server تحت J2EE هستند و جهت توسعه پورتال امکانات لازم را در اختیار کاربران قرار می دهند.

Taxonomy:برای دسته بندی اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرند. به گونه ای که فایل ها را میگیرند و آنها را به منابعی که قابل جستجو، حذف و ویرایش توسط کاربر است، تبدیل می کند.

Crawler :به طور اتوماتیک و یا بر اساس برنامه تعیین شده، بخش هایی از وب سایت ها را می خواند.

 Port let :پورتلت (Port let) یک web component است که عنصر سازنده پورتال به حساب می آید. در واقع این یک رابط بین کاربر و منبع اطلاعات است که درخواست کاربر را دریافت میکند و با توجه به مطلب درخواست شده،‌ صفحه موردنظر را نمایش می دهد. این اطلاعاتی که توسط پورتلت ساخته می شود ،

Fragment  نامیده می شود که به یکی از زبانهای HTML ، XHTML ویا WML نوشته شده است.

Categorization Engine :مسوول مرتب سازی اطلاعات می باشد.این مرتب سازی ممکن است بر اساس محتویات مستندات، قوانین مشخص شده برای مرتب سازی، فیلترها و ضوابط جستجو باشد.

Filter :برای مشخص کردن فایلهای درون فولدرهای Taxonomy و یا نتایج جستجو، مورد استفاده قرار می گیرند.

 مشخصات پورتال:

قابلیت دسترسی اطلاعات

تماس با كاربران دیگر

دسترسى به برنامه هاى كاربردى

انجام امور روزمره كارى، شهرى، ادارى

امنیت و سرعت و دقت بالا

امکان جستجو

یکپارچگی مطالب

امکان سفارشی سازی

علاوه براین Virtual Card دارای مقادیر چند فیلد از  Metadata  می باشد.

Virtual Card نماد مستندات در پورتال می باشد.

User Profiles: اطلاعات هر فردی که با پورتال کار می کند در آن ذخیره می شود این اطلاعات در User Profile قرار می گیرند.هر یک از port let های پورتال نیز به این اطلاعات دسترسی دارند و صفحات را بر حسب این اطلاعات پیکربندی می کنند تا متناسب با خواست کاربر باشد.

Development Standards and Protocolsشناخت استاندارد هایی که برای پورتال مورد استفاده قرار می گیرند، اساسی ترین قدم توسعه پورتال می باشد.

Content Management System:اغلب پورتالهای سازمانی دارای قسمتی تحت عنوان “مدیریت محتوا” می باشتد.کاربرانی که به این قسمت دسترسی داشته باشند، می توانند اطلاعات تازه ای را وارد پورتال کنند و یا آنها را تغییر دهند.

XML: زبانی می باشد که برای نمایش اغلب داده ها می توان از آن استفاده کرد.این زبان شباهت زیادی به

HTML دارد با این تفاوت که XML برای انتقال دادن اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت بین سایت و پورتال چیست؟

در طراحی سایت و طراحی پورتال  تفاوت های بنیانی میان وب سایت و پورتال وجود دارد. مهمترین موارد این تفاوت ها به صورت خلاصه در زیر بیان شده است: پورتال به صورت دروازه ورود به یک بانک اطلاعاتی تعریف شده است ،یعنی بر خلاف طراحی وب سایت افراد را به سایت ها یا پرتال های دیگر راهنمایی می کند وتنها یک راهنما است و معمولا فرآیند بهینه سازی سایت بروروی آنها متفاوت می باشد. برای همین در بعضی از موارد می گوییم.(Internet Yellow Pagesصفحات زرد اینترنتی) پورتال  وب سایت می تواند حاوی مقادیر زیادی فایل باشد که فقط بر روی همان سایت قابل دسترسی است اما ممکن است،وب سایت ویک پرتال برای جستجو و مدیریت داده ها از امکاناتی مشابه استفاده نمایند.

تفاوت بین سایت و پورتال چیست؟

پورتال به عنوان یک سیستم کاربر محورتعریف می شود،

یعنی تمام امکانات پرتال به گونه ای پیش بینی شده است که جوابگوی نیازهای کاربران در سایت کاری متفاوت باشد.یکی از مهمترین تفاوت های بین پورتال و وب سایت جنبه ی اقتصادی آن می باشد. در طراحی سایت و طراحی پرتال اکثر پورتال ها فقط برای کسب درآمد ساخته شده اند،و بیشتر درآمد های خود را از طریق تبلیغات کسب می کنند و نیاز به بهینه سازی سایت های بیشتری دارند.

پورتال ها در واقع دروازه ورود به یک بانک اطلاعاتی هستند:

و شما را به یک سایت یا پایگاه خاصی دعوت می‌کنند و به خودی خودی حاوی اطلاعات نیستند. بلکه بیشتر به شکل یک راهنما عمل می‌کنند و دسترسی های مختلفی از یک سایت و یا بانک اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می‌دهند.این در حالی است ممی باشد که یک یک وب سایت می‌تواند دارای مقدار زیادی اطلاعات باشد و این اطلاعات فقط از طریق همان وب سایت قابل دسترس باشد.

طراحی پورتال چیست؟

طراحی پرتال پایگاهی می باشد که از طریق وب امکاناتی را در اختیار کاربران می گذارد که به تبادل اطلاعات بپردازند و اطلاعاتی که از منابع گوناگون جمع بندی کرده اند را در اختیار کاربران خود قرار بدهد تا آنها با توجه به نیازهای خود، اطلاعات را با پایگاه ها به صورت دائمی رد و بدل کنند و صورت طبقه بندی شده در دسترس کاربران قرار دهند.

تفاوت مهم دیگر پورتال با وب سایت نحوه جمع آوری اطلاعات است.

داده ها و اطلاعات یک پورتال ممکن است از منابع گسترده ای تامین بشوند.به همین دلیل بک سری ابزارهایی برای طبقه بندی اطلاعات جمع آوری شده در پورتال ها استفاده می‌شود.در خصوص یک وب سایت این امر متفاوت بوده است و اطلاعات یک وب سایت از منابع محدودتری جمع آوری می‌شود.ودارای موضوعات مشخصی می باشد و در مورد مسائل مشخصی می باشند .پورتال‌ها یک سری سیستم‌های کاربر محور می باشتد و امکانات بر اساس نیاز کاربران در پورتال ها ارائه می‌شوند .امکاناتی مانند چت آنلاین ، انجمن ، اخبار ، دسترسی ها و سایر امکاناتی که ممکن است مورد نیاز کاربران یک پورتال خاص باشند. اما وبسایت ها معمولا Subjective یا موضوع محور هستند.  در تمام وبسایت ها با امکانات و موضوعات مختلف، امکاناتی برای راحتی کاربر در نظر گرفته می‌شود.اما به این نکته توجه داشته باشید که کاربران یک وب سایت به نحوی باید با موضوع آن سایت مرتبط باشند. به عبارت دیگر اگر کاربران یک سایت سیاسی ، افراد غیر مرتبط مثلا کودکان باشند،طبیعتا نمی‌توانند ارتباط مناسبی با وب سایت برقرار کنند و از امکانات وب سایت استفاده کنند.

فواید طراحی پورتال

یکی از فواید پورتال‌های سازمانی، ارائه ی یک دید کامل و پنجره ای شفاف از کلیه موارد و جزئیات سازمان و پرسنل به مدیران شرکت می‌باشد.یک پورتال سازمانی می‌تواند کلیه اطلاعاتی لازم است را به مشتریان و کاربران آن سازمان ارائه کند .یک پورتال سازمانی می‌تواند تعامل بین کارمندان و مدیران شرکت را فراهم کند. هریک از گروه کاربران بعد از ورود به سیستم با پنل کاربری مخصوص به خود روبرو می‌شوند که در آن دسترسی ها و امکانات مورد نیاز آن گروه کاربری دیده می‌شود.مثلا در پرتال دانشجویی در صفحه ورود به این پورتال ها از شما خواسته میشود تا گروه کاربری خود را انتخاب نمایید.مثلا اینکه شما قصد دارید به عنوان دانشجو وارد پورتال شوید یا اینکه از اساتید دانشگاه هستید؟یا برای ورود پرسنل دانشگاه دسترسی جداگانه ای ارائه می‌شود.

آموزش طراحی پورتال

پس از طراحی پورتال باید نحوه کار با کنترل پانل آموزش داده شود تا کارفرما بتواند مواردی که لازم است را بر روی وب سایت انجام دهد و وب سایت خود را مدیریت کنید .آموزش طی یک الی دو جلسه برگزار می گردد.و طی آموزش موارد لازم توسط برنامه نویس منتقل می گردد.

مزایای داشتن پورتال (پرتال) چیست ؟

اطلاعات و دادهایی که یک پورتال فراهم می کند می تواند داده هایی باشد که به صورتیی خاص سازمان یافته اند و امکان جستجوی راحت در آنها وجود دارد ،مانند:گزارشها، تحلیلها، پرس و جوهای مشخص و دیگر انواع دانش مرتبط با کسب و کار، و یا داده های بدون ساختار،که جستجو در آنها  دشوار می باشد و خارج از یک بانک اطلاعاتی قرار دارند.مانند:متن ها، صوت ها، تصاویر و یا گرافیک و اشکالی همچون مستندات ، ایمیل، زمانبندی قرارهای ملاقات، شرکت در مباحث گروهی و …لازم به ذکر است که: پورتال های بسیاری وجوددارند که بر روی خدمات خاص متمرکز می باشند و یا به ارائه خدمات به شکلی جامع می پردازند،به عنوان مثال پورتال فروشگاهی بر روی خدمات اقتصادی و بازار متمرکز است و یک پورتال خبری بر روی مسائل خبری و رسانه ای متمرکز می باشد.

مزایای طراحی پورتال:

  • بطور کامل تحت لیسانس BSD-style
  • مدیریت و کاربری آسان
  • تقدم در امنیت
  • کاملاً قابل سفارشی‌سازی
  • اینترفیس‌های کاملاً کاربرپسند
  • دسترسی آسان به پشتیبانی
  • کاملاً قابل بومی‌سازی
  • ماژول‌های قدرتمند
  • نقش‌های امنیتی و محتوای سایت
  • نصب یک یا چند پرتال

امکان تعریف زیر پورتال:

اگر شما یک دفتر مرکزی دارید و آن دفتر دارای چندین شعبه می باشد. لازیم نیست برای هر شعبه یک پورتال جدا خریداری نمایید, بلکه شما فقط یک پورتال برای دفتر مرکزی خریداری می کنید و برای هر شعبه یک زیر پورتال با تمامی امکانات پورتال اصلی ایجاد می کنید. .جدا بودن سطوح مختلف توسعه و طراحی در این پورتال قابلیت شخصی سازی در واسط کاربری را متناسب با سلیقه شما فراهم ساخته است. برای توسعه و نگهداری پورتال سازمان خود به استخدام نیروی فنی و به قرارداد جدید با شرکت ها نیازمند نمی باشید.

امکان تعریف زیر پورتال

پورتال ها را میتوان به انواع زیر دسته بندی کرد:

  • طراحی پورتال های وب شخصی
  • طراحی پورتال های خبری
  • طراحی پورتال های وب دولتی
  • طراحی پورتال های فرهنگی
  • طراحی پورتال های شرکتی
  • طراحی پورتال های سهام
  • طراحی پورتال های جویشگر
  • طراحی پورتال های عمومی
  • ویژگیهای پورتال دات نت نیوک:
  • سهولت نصب و میزبانی این پرتال

طراحی پورتال‌های تخصصی (Specialized Portals) به پورتال‌هایی که برای پیشبرد یک سری اهداف خاص طراحی می‌گردند پورتال تخصصی گفته می‌شود.مانند پورتال مهندسی صنایع یا پورتال مشاوره پژوهشی. زبان برنامه نویسی پورتال معمولا از دو بان پی اچ پی (PHP) و ای اس پی (ASP.NET می باشد.که از بین این دو زبان ، زبان برنامه نویسی (PHP) به دلیل سریعتر بودن، به روز بودن، هزینه کمتر بودن و تعداد بیشتر توسعه دهندگان با استقبال بیشتری رو به رو می‌ شود.امروزه بسیاری از پورتال‌های بزرگ با زبان (PHP) برنامه نویسی شده و در اختیار شرکت‌ها و سازمان‌ها قرار گرفته است.

آنچه در طراحی پورتال برای ما اهمیت دارد:

مدیریت سطوح دسترسی:شما به آسانی می توانید دسترسی های لازم در سطوح مختلف از جمله پورتال ،nزیر پورتال ، صفحه و ماژول را برای اعضا سازمان خود فراهم سازید .طراحی پورتال به صورت ماژولار: شما می توانید قابلیت های جدید را بنا به نیاز سازمان خود در هر زمانی که میخواهید به پورتال خود اضافه کنید .برای پیاده سازی فرایند های جدید سازمان خود نیاز به تغییر زیر ساخت پورتال ندارید . این امر با کمترین هزینه و در کوتاه ترین زمان امکان پذیر می باشد.

 Business to Customer Portal

طراحی این نوع از پورتال ها از جهت ارتباط با مشتریان صورت می‌ گیرد و یک سری اطلاعات وسیعی از کسب کار را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. مانند نحوه استفاده از محصول، پرداخت فاکتور ها، سفارش محصولات،ارائه ی نظرات و سایر مواردی که باعث بهبود کسب و کار با مشتریان خود می شود..معمولا بخش ارتباط کاربربا بخش پشتیبانی مشتریان در این پورتال ها پیش بینی می‌شود. طراحی چنین پورتالی برای سازمان ها و کسب و کارهایی که ارتباط با مشتری برای آنها اهمیت دارد پیشنهاد می‌ شود.

انواع پورتال

Business to Business Portal :

این نوع پورتال جهت ارتباط مدیر یا رئسا با نمایندگان و عوامل فروش یک کسب و کار طراحی شده است و امکاناتی مثل چک کردن موجودی ها، صدور فاکتور، سفارش خرید و سایر موارد مشابه را در اختیار تولید کنندگان،تهیه کنندگان، نمایندگی ها و توزیع کنندگان قرار می‌دهد و این امر باعث یکپارچه سازی اطلاعات سازمان می شود.

انواع پورتال:

۱- پورتال های تخصصی(Specialized Portals):این پورتال ها برای کارهای خاصی طراحی شده اند.

۲- پورتال های علمی(knowledge Portals):پورتال هایی برای تبادل اطلاعات در زمینه های مختلف

بین کاربران مورد استفاده قرار می گیرند.
۳- پورتال های شرکتی (Corporate Portal):پورتالی که برای یک شرکت خاصی طراحی شده و

استقاده کنندگان آن کارمندان شرکت می باشند.
۴- پورتال های تجاری(Commerce Portal):این پرتال ها دارای دو مدل B2B و B2C می باشند.

۵- پورتال های شهری:(City Portalا):ین نوع پورتال ها همانطور که از نامشان مشخص است

برای یک شهر طراحی می شوند. در آنها اطلاعات مربوط به یک شهر قرار می گیرد.

 پورتال ها از نظر موضوع کاری به انواع زیر تقسیم بندی می‌گردند :

طراحی پورتال سازمانی (Enterprise Portal) : این نوع پورتال ها برای استفاده پرسنل جهت بهبود روند دسترسی افراد به اطلاعات، به اشتراک گذاری اطلاعات و کار و مطالعه بر روی اطلاعات صورت می‌پذیرد.

طراحی پورتال‌های کاربردی  (Application Portal): این نوع پورتال ها ارائه دهنده یا نماینده فروش یک سرویس خاص می باشند و به عنوان یک رابط برای استفاده از سرویس مورد نظر عمل می‌کنند.

طراحی پورتال‌های اطلاعاتی (Information Portal) معمولا پورتال‌هایی هستند که برای جمع آوری اطلاعات استاتیک موجود در منابع مختلف استفاده و طراحی می‌شوند.

امنیت پورتال‌ سازمانی:

با توجه به اینکه تعداد کاربران انسانی که در طول روز به پورتال وارد می‌شوند و در پرتال سازمانی فعالیت می‌کنند و یا در اطلاعات پرتال طراحی شده کاوش می‌کنند به حدی می باشد،که حفاظت از اطلاعات سازمانی همیشه در خطر است، از این رو تامین امنیت و رفع حفره‌های امنیتی پورتال‌ ها مسئله ای غیرقابل انکار می باشد.

طراحی پورتال سازمانی:

پورتال سازمانی در واقع پورتالی برای پیاده سازی فرایند های مورد نیاز یک سازمان می باشد . ما در طراحی پورتال سازمانی فاکتور  سرعت و سهولت در اجرای امور سازمانی شما را مد نظر داشته ایک و اقدام به توسعه آن نموده ایم .پورتال سازمانی وب وایت قابلیت اضافه کردن فرایند های جدید متناسب با کسب کار سازمان شما را دارد. شما با داشتن این پورتال در سازمان خود , بدون محدودیت در زمان و مکان به کسب کار خود اشراف کامل خواهید داشت. .پورتال سازمانی یک دریچه ای برای ارائه خدمات سازمان و ایجاد مدیریت چندگانه بر اطلاعات یکپارچه و در اختیار گذاشتن این اطلاعات با جمعیتی ازپرسنل و کاربران در پراکندگی مکانی جغرافیایی مختلف می باشد.طراحی پورتال سازمانی یک راهکار برای ارائه بهتر خدمات سازمان ها می باشد.

طراحی پورتال فروشگاهی:

از ویژگی های طراحی پورتال فروشگاهی وب وایت می توان به طراحی کاملا واکنشگرا و طراحی بهینه شده برای موتور های جستجوی آن اشاره کرد .ما در طراحی فروشگاه اینترنتی امکاناتی مانند:سیستم مدیریت انبار ، مدیریت فرایند فروش ، سیستم های تخفیف گذاری ، سیستم های تخفیف گروهی ، جستجو گر قدرتمند محصولات ، دسته بندی پیشرفته و گزارش گیری های متنوع از عملکرد فروش و درامد را فراهم آورده ایم.که تمامی این امکانات به افزایش سطح فروش و سودهی فروشگاه اینترنتی شما کمک روزافزونی میکند .

ویژگی طراحی پرتال عبارت اند از:

۱- قابلیت سازمان دهی داده ها و اطلاعات و مدیریت محتوا
۲- اطمینان از امنیت در نگه داری اطلاعات
۳- پشتیبانی از زبان های گوناگون جهانی
۴- دسترسی آسان به منابع و داده ها
۵- دارای قابلیت سفارشی کردن و بروزرسانی آسان

طراحی پورتال عمودی (Vertical Portal- Vortal):

این طراحی فقط بر روی یک بخش تمرکز دارد و بخاطر این که بر سرویس های ویژه ای تمرکز دارند،پاسخ گوی گروه ویژه نیز می باشند.گروه هایی مانند گروه صنعتی،خدماتی،دانشگاهی، بیمه و …

.از آن جایی که امکانات متنوعی برای نصب و به کار گیری پورتال های عمومی هستند،جزء سرویس های مهم و سودمند برای درآمد زایی محسوب می شود.

دسته بندی طراحی پرتال ها:

طراحی پورتال های افقی (Horizontal Portal-Hortal ):

طراحی پرتال بر روی موضوعات وسیع و کلی تمرکز داردو  چه در زمینه تولید و چه در زمینه صنعت، دربرگیرنده داده ها و خدمات مختلفی می باشد که برای کاربران ارئه می کند. این پورتال ها مخاطبان را به مسیر مشخصی با هدف کسب منابع و اطلاعات  هدایت می کند

تفاوت طراحی پرتال با وب سایت ها:

۱_طراحی پرتال ها انطباق پذیر می باشند، بدین معنا که می توان محتوای آن را به صورت خودکار تغییر داد.
_۲ویژگی دیگر آن انعطاف پذیر بودن است یعنی به راحتی می توان محتوای آن را از طریق کنترل پنل تغییر داد.
۳_طراحی پورتال قادر به انتشار و اشتراک گذاری اطلاعات خود و شرکت ها و سازمان های تحت نظر خود است.
_۴از دیگر جنبه های مهم طراحی پرتال ،جنبه اقتصادی آن است که بیشتر درآمدشان از طریق تبلیغات می باشد.
۵_طراحی پورتال بخاطر تنوع سرویس دهی، آماده خدمت رسانی اقشار مختلف جامعه با طرز فکر مختلف است.

آشنایی با طراحی و پیاده سازی پورتال درون سازمانی

یکی از مهمترین دغدغه های سازمان ها، ارائه خدمات به صورت همزمان و یکپارچه سازی گردش‌های کاری می باشد.بهترین و کاملترین راهکار ارائه شده به سازمان ها و شرکت های بزرگ،در جهت یکسان سازی اطلاعات و همچنین اتوماسیون خدمات در بستر اینترنت و اینترانت بر پایه سازماندهی اطلاعات بدون کاربرد کاغذ استفاده از پورتال تحت وب می باشد.از مزیت های پورتال های تحت وب برای یک سازمان میتوان به از بین بردن محدودیت زمان و مکان اشاره کرد.قبل از پیاده سازی پورتال باید هدف از ایجاد آن و نحوه اطلاع رسانی،بررسی فرآیندهای موجود،انتظارات دقیق و مشخص، جنبه های کسب درآمد، شناسائی نیازمندی های کاربران و مخاطبین،قابلیتهای امنیتی، مدیریت کاربران و نقش‌ها، سطوح دسترسی و مدیریت ساختارهای سازمانی در آن مورد تجزیه تحلیل قرار بگیرد.

طراحی پورتال سازمانی(enterprise portals ):

طراحی پورتال سازمانی یک دریچه اینترنتی برای مدیریت بهتر در داده ها می باشد واشخاص و فرایند های خارج و یا داخل سازمان در قالب هماهنگ مورد استفاده قرار می گیرد وبا هدف برطرف کردن نیاز های شرکت ها و یا سازمان ها ساخته می شوند. صفحه طراحی پرتال، پنجره های پرتلت زیادی دارد که توسط کاربر حذف و اضافه و انتقال و جا به جا می شود. طراحی پورتال ها توسط پرتلت، یک سری اطلاعات جمع آوری و طبقه بندی شده ارائه می دهد. از مزایای طراحی پورتال سازمانی می توانیم به چند مورد زیر اشاره کنیم: از مزایا در طراحی پورتال سازمانی میتوان به صرف هزینه کمتر و کاهش قیمت لحاظ شده اشاره کرد..داشتن ویژگی افزایش قابلیت پی گیری نیز مورد توجه قرار گرفته است.

باگ گیری پورتال

پس از راه اندازی پورتال ممکن است یک سری مشکلات و خطاهایی در سایت به وجود بیاید.که حتما باید  توسط تیم پشتیبان وب سایت سریعا برطرف شود.

در حالی که پرتال ها  و وب سایت های سازمانی  با ویژگی های خاص خود:

در مقایسه با یک وب سایت از جمله :انطباق پذیری مناسب و جمع آوری اطلاعات میتوانند علاوه بر مدیریت محتوای سایت،تبادل اطلاعات با پورتال های دیگر و جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از منابع داده ای مختلف را نیز فراهم سازی کنند.طراحی پورتال سازمانی به صورت ریسپانسیو و کاملا حرفه ای یکی از امتیازات زبان برنامه نویسی ASP ،امکان استفاده از طراحی وب سایت های بزرگ سازمانی با امکان داشتن یک اتوماسیون اداری و یا CRM  را فراهم میکند.که مشتریان بتوانند به صورت آنلاین با سازمان ارتباط برقرار کرده و نیاز به ارتباط حضوری نباشد.

طراحی سایت پورتال میتواند مانند یک کاتالوگ پیشرفته باشد:

با طراحی پورتال شما میتوانید محصولات خود را به آسانی در معرض دید کاربران قرار دهید و به سادگی تغییرات را در طراحی پورتال اعمال کنید تا مشتریان شما از به روز رسانی محصولات شما مطلع شوند و نظرات خود را را در مورد شما بیان کنند. با طراحی پورتال میتوان اطلاعات یک مجموعه را ذخیره وطبقه بندی کرد و سطح دسترسی های محدودی را به یک گروه خاص داد تا از اطلاعات مورد نیاز خود استفاده کنند. همچنین میتوان برای افراد خارج از سازمان سطح دسترسی مخصوصی تعریف کرد و یک سری اطلاعاتی به آنها ارائه کرد که این کار به روز رسانی بسیارکم هزینه تر از چاپ کاتالوگ و تبلیغات را در بر دارد.

اشتراک گذاری:

نویسنده:

تیک آنک

منبع:

آژانس دیجیتال مارکتینگ تیک آنک

فرم مشاوره رایگان

در صورتی که نیاز به راهنمایی و مشاوره تیک آنک دارید، لطفا فرم زیر را پر کنید، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس می گیرند…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *